Waarom plakt er een sticker op de bierkrat?

bier sticker

Waarom wordt er een "betaald" sticker op een kratje bier geplakt in de supermarkt? Stickerkoning weet het antwoord op de bier sticker kwestie. En jij?

In het studentenhuis, de mancave of op de parking van de supermarkt is het je vast al een keertje opgevallen. De opvallend gekleurde bier sticker op het bierkrat, wat doet dat daar? Waarom plakt er een sticker op de bierkrat? Wij ontmaskeren het mysterie en geven je alle inzichten in de stickerwereld.

Opvallende sticker BETAALD

De sticker verschijnt in verschillende kleuren op het krat. Elke supermarkt heeft zijn eigen stickertje. Wat doet hij daar, halfslachtig geplakt op de kroonkurk van een flesje? Of de bier sticker nu geel, oranje of knalgroen is, hij dient allemaal hetzelfde nut. Maar welk? Zullen we het verklappen? Daar gaat ie...

Rolletje bij de kassa

Nadat de bierkrat aan de kassa werd afgerekend verschijnt het rolletje met stickers in de handen van de kassa dame of heer. En dan plakt hij of zij, daar komt ie, de biersticker op de krat! In grote blokletters staat “BETAALD” te lezen op de net afgerekende krat. Dankzij het stickertje weet het warenhuis personeel dat de krat betaald is en kan je hem probleemloos mee naar huis nemen. Zo eenvoudig is het.  

Breekbare bier sticker

Overigens vormt het plakkerig papiertje geen probleem bij het inleveren van de krat. Negen kansen van de tien werd de bier sticker al, samen met de kroonkurk in de prullenmand gemikt. De sticker bier is overigens bewust zo gemaakt dat hij snel scheurt wanneer je hem van de krat af probeert te krabben. De naam is niet voor niets ultra destructable sticker. Zo willen de supermarkten tegengaan dat je de bier sticker gaat hergebruiken.

Neem contact met ons op