De PVC-vrije sticker = milieuvriendelijke sticker?

eco vriendelijke sticker

Is de PVC-vrije sticker wel zo milieuvriendelijk als hij claimt te zijn? Greenwashing leunt overal om de hoek, maar wij ontkrachten de mythen.

Het fenomeen greenwashing

Van dieselgate tot hoegenaamd organisch katoen: elke bedrijfstak probeert een graantje mee te pikken van de groene hype. Vaak blijken die “goedbedoelde inspanningen” echter een loze belofte bedacht door slimme marketingjongens. Producten worden voorgedaan als milieuvriendelijk terwijl ze dat niet zijn, geen brainwashing maar het zogenaamde “greenwashing” doet zijn intrede. Greenwashing een voorbeeld van hoe het vooral niet moet.

#plasticfree

Maar hoe zit het met de inspanningen die de printindustrie levert in de bijdrage aan een schone toekomst? Want ook wij denken na over milieuvriendelijkheid. Echt dan. Zonder greenwashing. Misschien heb je links en rechts al eens gelezen over de pvc-vrije sticker? Wij bij Stickerkoning ontkrachten de mythes over die PVC-vrije sticker.

Greenguard certificaat bij PVC-vrije sticker

Gelukkig bestaan er controlerende instanties die onderzoeken of de zogenaamd milieuvriendelijke producten wel écht milieuvriendelijk zijn. Zo bestaat er Greenguard, een groene brigade. Greenguard beschikt over een laboratorium dat nagaat of een product voldoet aan een aantal van 's werelds meest rigoureuze en uitgebreide normen voor lage emissies van vluchtige organische stoffen (VOC's) in binnenlucht. Deze standaarden zijn aanvaardbaar voor gebruik in omgevingen zoals scholen en zorginstellingen.

Eco vriendelijke sticker alternatief

Onlangs voegden we de Greenguard gecertificeerde Mimaki printer toe aan ons printerpark. Met die machine gaan we aan de slag om milieuvriendelijke stickers zonder PVC te printen! Goed voor het milieu en bovendien zonder kwaliteit in te leveren. Wil je beroep doen op onze PVC-vrije stickers? Neem dan een kijkje bij onze vinylstickers. De laatste in de rij, kijk bij “pvc-vrij wit glans vinyl” in de productenrange brengt je naar de eco vriendelijke sticker.

Geen greenwashing, beloofd!

 

Neem contact met ons op