De herbruikbare sticker: magneetstickers

magnetische sticker

Een sticker heeft als nadeel dat je hem maar één keer kan plakken. Hij moet ook direct goed geplakt worden, anders kleeft hij voor altijd scheef. Een magneetsticker lost dit probleem op.

Wat is een magneetsticker?

Een magneetsticker is een sticker die bestaat uit magneetfolie. Dankzij deze folie blijft de sticker kleven op alle soorten ferro-metalen. Doordat de sticker de werking heeft van een magneet is het heel makkelijk om hem te verplaatsen of opnieuw te plakken. Ze worden vooral gebruikt op auto’s, in magazijnen, maar zijn ook terug te vinden in souvenirwinkels als bijvoorbeeld koelkastmagneten. 

De voordelen van een magneetsticker

Als je kiest voor een magneetsticker brengt dit handige voordelen met zich mee. Zo laat de magneetsticker geen lijmresten achter zodra de sticker verwijderd wordt. Daarnaast bestaat bij de meeste stickers de kans op ontstaan van luchtbellen. Bij het gebruik van een magneetsticker krijgen luchtbellen geen kans.

Een ander voordeel is de lange houdbaarheid. Je kunt de magneet jaren laten schitteren op een magnetische ondergrond. De magneetsticker is te bedrukken in full color. Door een afwerkingslaag aan te brengen op de magneet blijft hij er nog jaren goed uitzien! 

Alternatieven van een magneetsticker

Een ander lijmvrij alternatief zijn de statische stickers. Net zoals de de magneetsticker is hij geschikt voor buitengebruik en dus weerbestendig. Het enige verschil is dat de statische sticker vooral op vlakke ondergronden blijft kleven. Als laatste heb je ook YUPO Jelly en YUPO Tako. Deze lijmvrije stickers zijn echter enkel geschikt om binnen te gebruiken. Deze zijn ideaal om tijdelijke winkelacties in de kijker te zetten. Zodra de campagne is afgelopen, zijn ze makkelijk te verwijderen. En als de campagne later in het jaar weer gaat lopen, kan je de stickers simpelweg hergebruiken!

Wil je magneetstickers bestellen? Of ben je op zoek naar meer informatie? Contacteer ons, onze medewerkers helpen je graag verder!

Neem contact met ons op