Hoe verwijder ik snel en makkelijk een sticker?

Hoe verwijder ik snel en makkelijk een sticker?

Herken jij de volgende situatie? Je hebt een leuk cadeautje gekocht voor je vriendin, maar de caissière is vergeten de prijssticker te verwijderen.

Herken jij de volgende situatie? Je hebt een leuk cadeautje gekocht voor je vriendin, maar de caissière is vergeten de prijssticker te verwijderen. Omdat je niet graag aan je vriendin wilt laten zien hoeveel je betaalt hebt voor het cadeau, ga je zelf aan de slag met het verwijderen van stickers. Dit blijkt echter lastiger dan gedacht; de sticker laat niet makkelijk los en er ontstaat een lijmvlek. Ook in andere situaties zijn stickers vaak moeilijk te verwijderen. Gelukkig bestaan er handige trucjes om een sticker snel te verwijderen.

Stickers verwijderen met olie

Een makkelijke manier om stickers te verwijderen is met lampen- of olijfolie. Wrijf de sticker goed in met de olie, laat het een tijdje intrekken en vervolgens kun je de sticker op een effectieve manier verwijderen. Door het gebruik van olie ontstaan er geen krassen of vlekken op bijvoorbeeld de televisie, de koelkast of je laptop. Kijk wel uit dat je niet knoeit, want een toetsenbord vol olie is niet echt prettig.

Maak de sticker warm met een föhn

Door een sticker warm te maken, verwarm je tevens de lijm waardoor de sticker aan een oppervlakte kleeft. Het enige wat je nodig hebt is elektriciteit en een föhn en je kunt aan de slag met het verwijderen van de sticker! Maak de sticker goed warm en probeer vervolgens de sticker los te peuteren. Je zal merken dat dit een stuk sneller gaat nu de sticker warm is. Deze methode is vooral handig voor het verwijderen van stickers op ramen of stickers op een geverfde ondergrond. Wil je een sticker op een raam plakken en heb je geen zin om naderhand met een haardroger in de weer te gaan? Denk dan eens aan het gebruik van enkelzijdige of dubbelzijdige raamstickers. Deze stickers zijn makkelijk te verwijderen en speciaal ontworpen voor het beplakken van de ramen.

Stickers verwijderen met pindakaas

Raar maar waar: je kunt stickers makkelijk verwijderen met pindakaas. Smeer de sticker in met een beetje pindakaas, wacht 10 minuutjes en wrijf de sticker los met een nat sponsje. Pindakaas zorgt ervoor dat niet alleen de sticker wordt verwijderd, maar ook de lijmresten zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Voorkom problemen met het verwijderen van stickers, door het gebruik van onze statische stickers. Deze stickers zijn speciaal ontworpen om makkelijk weer te verwijderen zonder lijmresten achter te laten. De stickers zijn bijvoorbeeld te gebruiken voor tijdelijke reclame op evenementen of winkels. 

Neem contact met ons op