Hoe verwijder je stickers van je auto?

Autostickers verwijderen

Heb je net een auto gekocht, of ga je jouw auto verkopen en zit er een sticker op die je liever kwijt dan rijk bent? Wil je die stickers verwijderen van je auto? Dat kan knap lastig zijn. Lees hoe je de autolak beschermt en veilig de sticker verwijdert van de auto.

Pijnloos een sticker verwijderen van de auto

Of het nu gaat over verouderde tolvignetten van een land zoals Zwitserland, of milieustickers van Duitse steden of stickers met opdrukken zoals “zeg niet te gauw, het is weer een vrouw”.  Soms past de sticker niet meer bij jou. Je wilt er vanaf. Het is een hachelijke onderneming om pijnloos de sticker te verwijderen van de auto.

Ideaal scenario

In een ideaal scenario pulk je de zijkant van de sticker een beetje omhoog en verwijder je in één keer, zonder twijfelen, volledig pijnloos én zonder scheuren de sticker van de lak of het chroom. Maar dat lukt niet altijd. Wees echter niet getreurd, er zijn hulpmiddeltjes te verkrijgen om de ideale situatie te bewerkstelligen. Al eerder las je daar meer over in het artikel: snel en gemakkelijk verwijderen van een sticker. Wij geven je echter graag een alternatief zodat je nooit meer de vraag hoeft te stellen: “Hoe kan ik stickers verwijderen van de auto?”

Nooit meer lijmresten op de wagen

Met een uitgebreid arsenaal aan stickers is er keuze voor een lijmrestenvrije toekomst voor je wagen. De statische sticker is de eerste oplossing. Hij werkt zonder lijm waardoor je de sticker makkelijk kan verwijderen van je auto wanneer je erop uitgekeken bent. En dat zonder lijmresten! Een tweede mogelijkheid als de ideale sticker voor de auto kan je verder denken aan raamstickers. Deze plak je aan de binnenkant van het raam. De opdruk zit namelijk aan de plakzijde, waardoor wind en regen minder vat hebben op het ontwerp. Er bestaan raamstickers met een aslan tussenlaag. Die laag zorgt ervoor dat de sticker dekt. Een opaak tussenlaag dekt dan weer niet 100% af. Of bestel stickers die een dubbelzijdige opdruk hebben, zo kan jij vanuit de binnenkant ook van de sticker opdruk genieten.

Succes!

Neem contact met ons op