QR code stickers

Gepersonaliseerde-QR-code-stickers-bij-Stickerkoning

Je hebt ze vast wel eens gezien, een vierkante barcode met witte en zwarte blokjes. Oftewel een QR code. QR staat voor Quick Respons wat alles te maken heeft met de functie van deze code. Wanneer je de code scant word je namelijk supersnel doorgestuurd naar een website, app of download. Je hebt ze in allerlei soorten en maten en er zijn zelfs QR code stickers. Erg handig, maar waarvoor precies en hoe gebruik je deze stickers? Wij vertellen jou er meer over in deze blog.

Hoe scan je een QR code sticker?

Het scannen van QR code stickers is kinderspel. Elke mobiele telefoon of tablet kan tegenwoordig een QR code scannen, zonder dat je hier een aparte app voor hoeft te downloaden. Je opent de camera van je smartphone of tablet, richt deze op de code en klikt vervolgens op de melding die in beeld komt. Binnen no-time word je doorgestuurd naar de link achter de code. Makkelijk toch? Het grote voordeel aan QR codes, vergeleken met bijvoorbeeld barcodes, is dat je ze vanuit verschillende hoeken kunt scannen. Barcode stickers zijn alleen vanuit het vooraanzicht te scannen.

Waar gebruik je QR code stickers voor?

Je ziet QR codes steeds vaker op allerlei producten, maar ook voor marketingdoelen is een QR code heel geschikt. Het zorgt voor meer interactie tussen jouw merk en jouw doelgroep. Je kunt met een QR code ook perfect de verbinding maken tussen de offline- en de online wereld. Denk bijvoorbeeld aan codes op drukwerk of op verschillende plekken in de stad om een event, jouw website of een campagne onder de aandacht te brengen. Ook in de horeca worden QR code stickers veel gebruikt. Gasten kunnen door de QR code te scannen een digitale menukaart openen en vaak ook direct bestellen. Geen gedoe met te weinig menukaarten en nu ook nog eens heel corona-proof.

Geef meer informatie, verleid jouw doelgroep om aan een actie deel te nemen of om direct een product te bestellen, het zijn allemaal mogelijkheden van QR code stickers. En zo zijn er nog veel meer zoals:

  • Een korte campagne-, product of bedrijfsvideo plaatsen.
  • De QR code sticker koppelen aan een leuke aanbieding of exclusieve korting.
  • Een link naar een pagina of download met uitgebreide productinformatie.
  • Een link naar klantreviews of een pagina waar klanten een review kunnen achterlaten.

Maak je eigen QR code stickers

De link van jouw webpagina, webshop, video enzovoort, zet je om naar een code met een QR code generator. Vervolgens kun je aan de slag met het ontwerp van jouw gepersonaliseerde QR code sticker. Voeg bijvoorbeeld je logo aan de sticker toe of een tekst met een leuke call-to-action. Stickers kun je plakken op allerlei plekken, dat betekent ook dat je jouw QR code sticker overal kunt laten zien. Je kunt een QR code laten drukken op een raamsticker, magneetsticker, vloersticker of textielsticker. Bekijk hier ons complete aanbod aan stickers.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor jouw op maat gemaakte QR code stickers. Het team van Stickerkoning helpt je graag. Ook voor vragen mag je uiteraard contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op