Vecht tegen lijmresten dankzij onze handige tips

Stickers en lijmresten

Lijmresten kunnen knap vervelend zijn. En al zeker om te verwijderen. Gelukkig zijn wij experts als het aankomt op stickers. Lees hoe je je losmaakt van het lijmrestenprobleem.

Ben je uitgekeken op je sticker? Of ga je iets verkopen en probeer je de stickers er vanaf te halen? Een auto? Een koelkast misschien? Stickerresten verwijderen hoeft niet moeilijk te zijn. Wij geven je tips over oude lijmresten verwijderen en stickerresten verwijderen van verschillende oppervlakken.

Oude lijmresten verwijderen

Weer en wind gingen meerdere jaren over de sticker heen en nu de plakker weg mag sta je zuchtend te krabben. De lastigste onder de stickerresten zijn oude lijmresten verwijderen. Vind je het moeilijk om de lijm te verwijderen? Blijven oude lijmresten hardnekkig zitten? Hoe verwijder je die oude lijmresten nou? Wij gaven al eerder simpele huis-tuin-en-keuken-tips over het snel en gemakkelijk verwijderen van een sticker. Maar wat als de sticker het object heeft verlaten en er nog lijmresten verwijdert dienen te worden?

Lijm verwijderen: geen lastige klus

Je kunt aan de slag gaan met producten die je al in huis hebt. Duik in de garage, of het badkamerkastje. Want je springt al een heel eind met terpentijn, white spirit, WD40 of nagellakverwijderaar. Oude lijmresten verwijderen wordt op die manier een koud kunstje. In de bouwmarkt bestaan ook verschillende middeltjes die lijm verwijderen. Informeer je goed naar de mogelijkheden. Die middelen zijn niet altijd even goed voor elke ondergrond. Soms neemt het verf of lak mee. Lees dus steeds goed de bijsluiter vooraleer je de lak van je auto vandaan veegt. Doe het product naar keuze op een oude doek. Maar test het middel eerst uit op een klein oppervlakte voordat je grote oppervlakten aanpakt.

Succes!

Neem contact met ons op