Veilig de weg op met een dode hoek sticker

Dode-hoek-sticker-verplicht-Frankrijk

De dode hoek, je hebt er vast wel eens van gehoord. Het deel van de weg waar een bestuurder van een auto, vrachtwagen of bus geen zicht op heeft. En deze hoek heeft niet voor niets deze naam, want maar liefst de helft van alle dode hoek ongevallen kent geen goede afloop. Des te belangrijker dat wij ons bewust zijn van de dode hoek en leren welke plekken veilig zijn voor kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers en voetgangers. Naast de dode hoek spiegel is daar nu ook de dode hoek sticker voor.

Waarvoor dient de dode hoek sticker?

De dode hoek sticker laat fietsers en voetgangers zien waar zij moet gaan staan om zichtbaar te blijven voor chauffeurs van grote voertuigen. Om dode hoek ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen. Chauffeurs hebben hiervoor al een dode hoek spiegel gekregen, maar medeweggebruikers kunnen chauffeurs ook een handje helpen. Een opvallende dode hoek sticker helpt hierbij en draagt bij aan de verkeersveiligheid.

Voor wie geldt de dode hoek sticker?

Met ingang van 1 januari 2021 is de dode hoek sticker in Frankrijk verplicht. Deze verplichting geldt voor alle voertuigen zwaarder dan 3500 kilo, denk daarbij aan trucks, touringcars, campers en trailers. En ook voor buitenlandse voertuigen. Iets om rekening mee te houden, wanneer je voor werk of tijdens de zomervakantie richting Frankrijk gaat. Ga je in Frankrijk toch zonder dode hoek sticker de weg op, dan riskeer je een boete van €135,00.

Waar plaats je de dode hoek sticker?

De sticker plaats je op de achterzijde, linker- en rechterzijde van het voertuig. Dit geldt voor alle voertuigen die rijden in een stedelijk gebied. De dode hoek sticker moet geplaatst worden op een hoogte tussen 0,9 en 1,5 meter van de grond. Voor vrachtwagens geldt dat de sticker binnen de eerste meter van het voorste gedeelte geplaatst moet worden op de linker- en rechterzijde. Voor aanhangers is dit binnen de eerste meter na het midden van de koppelschotel op de linker- en rechterzijde. Niet alleen de positionering van de dode hoek sticker is strikt vastgesteld, ook de kleur en de afmetingen van de sticker staan vast.

Dode hoek sticker of magneet, wat zijn de opties?

Ben je op zoek naar een dode hoek sticker voor op jouw voertuig? Dan wil je natuurlijk wel een sticker die tegen weer en wind bestand is. De vinyl stickers van Stickerkoning zijn geschikt voor buitengebruik en ongeveer 3 jaar weerbestendig. Indien gewenst kun je deze stickers ook nog van een extra beschermlaag voorzien.

Een andere optie is de magneetsticker, deze sticker hecht zich aan een ijzeren of stalen ondergrond. Het grote voordeel van magneetstickers is dat ze makkelijk aan te brengen zijn en dat je ze er net zo snel weer af kunt halen. Lees meer over het gebruik van magneetstickers voor voertuigen.

Dode hoek sticker bestellen

Veilig het verkeer in met een dode hoek sticker. Neem voor meer informatie contact met ons op. Weet jij al wat je nodig hebt, vraag dan direct een offerte aan. Wij helpen jou graag op grote of kleine schaal aan de juiste sticker.

Neem contact met ons op