Wat is sticker art?

Wat is sticker art

Wat is sticker art? Is het een stroming binnen de straatkunst of street art? Of is het iets wat zich tussen de galerij muren afspeelt? Wij maken je wijzer.

Sticker art is een vorm van straatkunst. Andere benamingen zijn: sticker bombing, sticker slapping, slap tagging en sticker tagging. Het woord “slap” of “slapping” vloeit voort uit de handeling waarbij de sticker door middel van “slaan” snel geplakt wordt in de publieke ruimte op oppervlaktes. Het is een vroege vorm van virale boodschappen, want het vormt een perfecte manier om een boodschap achter te laten. Door middel van stickers worden politieke agenda’s gepromoot of net politieke beslissingen becommentarieerd.

Waar vind je sticker art?

De kunstvorm is voor het volk, van het volk. Iedereen kan met een klein budget zichtbaar worden in het straatbeeld en dat op een democratische manier. In grootsteden maar ook op erg afgelegen plaatsen kom je stickers tegen. Kijk dus niet raar op als je een met stickers gevuld verkeersbord tegenkomt aan de rand van de zoutvlaktes van Bolivia. Personen of bedrijven willen op die manier laten weten er geweest te zijn. In dat geval hebben de stickers geen politieke reden maar kennen ze een amusementswaarde of ze drukken de identiteit uit van de maker. Tot slot worden de bumperstickers, zoals vaak in Amerikaanse films worden getoond, ook onder sticker art gerekend.

Van subcultuur in de street art naar hashtag

De subcultuur van het stickeren ontstond in de jaren ‘70 en werd opgepikt door skateboard- en surfmerken. Later volgden bedrijven die een jong publiek wilden aanspreken. Zelfs nu worden in online bestelde pakketjes stickers toegevoegd in de hoop dat die op een zichtbare locatie geplakt worden en via een hashtag met de online wereld worden gedeeld. Je ziet het... sticker art is alom tegenwoordig, ook in deze digitale tijden.

Hoofdleverancier voor sticker artiesten

De beste street art sticker vind je bij de Stickerkoning. Ontwerp jouw boodschap of ontwikkel jouw eigen stijl binnen de vierkante centimeters die tot jouw beschikking staan. Nergens anders is the medium the message zo hoog als bij sticker art. Al voor een klein budget kan je jouw bedrijf, boodschap of kunst loslaten in de publieke ruimte. Laat jouw creativiteit de vrije loop en bestel jouw street art sticker bij ons.

Neem contact met ons op