Welke graffiti stickers zijn de beste stickers?

graffiti stickers

Is de wereld jouw artistiek speelterrein, jouw galerij? Ben je een stickeraar in hart en nieren en wil je weten welke stickers ideaal zijn om te gebruiken voor street art? Blijf plakken en lees er alles over.

De vinylsticker is de beste graffiti sticker. Het materiaal waarborgt tot drie jaar lang de plak- en kleurkwaliteit van het opplakbare kunstwerk. In weer en wind blijft de graffiti sticker gemaakt uit vinyl onaangetast. Dankzij een handige breekslit aan de achterzijde plak je ze overigens snel, en dus onopvallend. Ideaal voor jouw rondje sticker bombing. Ze zijn te koop in een klassieke of rechthoekige vorm, of op maat te maken tegen meerprijs. Vinylstickers kennen verschillende afwerkingen. Opteer voor een wit glans polymeer afwerking wanneer ondergronden oneffen zijn. Kies de matte afwerking als je de graffiti sticker met pen wilt personaliseren.

Sticker bombing voor gevorderden

Waar sommigen slechts een vuilnisbak, straatlantaarn, braakliggend terrein of elektriciteitskast zien, ziet de straatartiest een blank canvas. Hij, of zij, ziet de publieke ruimte als een uitgelezen speelterrein om zijn boodschap of beeld achter te laten. Sommige street artists verkiezen spuitbussen en eventueel stencils om de boodschap te verkondigen of een mooie piece te zetten. Echter is daar niet altijd de tijd en ruimte voor. Voor sommige artiesten biedt de sticker dan een prachtig alternatief. Het medium mag dan beperkt zijn in oppervlakte, voor velen ligt daar net de artistieke uitdaging

Graffiti stickers door de jaren heen

Tegenwoordig kijkt niemand vreemd op van het boeken van een graffiti tour. Een gids, vaak een lokale street art bekende, neemt toeristen mee op sleeptouw naar de kleurrijkste steegjes. Echter is street art niks nieuws. In de jaren ‘60 begon ontstond het fenomeen toen jongeren hun handtekening achterlieten in de metro tussen Brooklyn en New York. 10 jaar later kwam daar sticker bombing bij kijken. Op regenpijpen, vuilnisbakken, auto’s, … overal werden politieke teksten of tekeningen achtergelaten.

Uit die anarchistische aanpak van de openbare ruimte vloeide de anti-bewegingen zoals de provo’s en punkers. Met stickers, of de eerder vermelde stencils werden boodschappen de wereld ingezonden. Vaak tot ergernis van de ordediensten. De ergernis blijft, echter zijn de stickers van tegenwoordig vaak niet meer exclusief politiek getint. Laat je fantasie de vrije loop, komen we binnenkort van jou een graffiti sticker tegen?

Neem contact met ons op