Extra witprinter

Extra witprinter

We hebben er een vinyl-printer bij in ons machinepark. En niet een kleintje! De Mimaki UJV55-320 kan tot ongeveer 3 meter breed printen of twee rollen vinyl tegelijkertijd beprinten.

De printer maakt gebruik van UV-inkt. Zodra de printer print, schijnt er direct een UV-lamp achter aan. Dit zorgt ervoor dat de inkt direct droog is en dus niet meer hoeft uit te dampen. De inkt is op al onze materialen krasvast, waardoor laminaat geen must meer is. Doordat de inkt direct droog is, kun je ook direct beginnen met de nabewerkingen.

De printer heeft een dekwit-functie wat er voor zorgt dat witte inkt apart geprint kan worden. Dit betekent dat we nog mooier wit kunnen printen op niet alleen transparante stickers, maar ook bijvoorbeeld op zilver of goud vinyl.

CMYK-inkt is van zichzelf redelijk doorzichtig. Als je een transparante sticker op een lichte ondergrond plakt is dit geen probleem. Soms is het wel fijn om de kleuren wat extra kracht te geven door onder de CMYK een witte laag te printen. Bijvoorbeeld als je de stickers op een raam of op een donkere ondergrond wilt plakken. Onze wit-printer legt de witte inkt als een extra laag op de sticker.

De Mimaki UJV-320 heeft naast CMYK-W ook een Light Magenta en een Light Cyaan. De extra kleuren maken het mogelijk om ons kleurenpallet te verbreden.

Neem contact met ons op