Mimaki UCJV300-160

We konden niet langer wachten op de Mimaki UCJV300-160, die vanaf januari 2018 verkrijgbaar is en we hebben leverancier Igepa gevraagd de UV-led inkjet printer vanuit Japan te laten invliegen.

Twee stuks
Een jaar geleden zochten wij een UV-led rollenprinter met witfunctie. Mimaki heeft een machine op 3,2 meter breedte. Ook al was deze eigenlijk te breed voor ons, we hebben hem toch aangeschaft omdat er niets anders in de markt was. Nu komt Mimaki onverwachts met een super UV-led printer met wit op 1,6 meter. We hebben deze getest bij Igepa in Tiel en meteen twee stuks besteld.

Dekwit
Het unieke van deze machine is het dekwit. Dat is nog dekkender dan bij zeefdruk. Aangezien wij niet willen wachten tot eind januari 2018, heeft Igepa voorgesteld om er één in te laten vliegen vanuit Japan. Deze komt dus zeer binnenkort binnen.

De kracht van deze printer is de UV-inkt met led-droging, zodat er geen warmte meer op het materiaal komt. Lamineren is niet meer nodig. En de printer heeft een plotter aan boord om meteen te kunnen snijden en slitten. Wij willen bijvoorbeeld met de machine raamstickers dubbelzijdig op transparant printen. De mogelijkheid bestaat om in 4 lagen te printen: kleur, zwart, wit, kleur voor een day & night vision. Dat is niet een pre voor ons, maar wellicht komen er vragen uit de markt om dit te gaan verzorgen.

Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht? Laat het vooral aan ons weten.

Deze tekst is gebaseerd op een artikel wat verschenen is in de Sign.

Neem contact met ons op