Raamstickers plakken? Lees onze handige tips!

Raamstickers plakken? Lees onze handige tips! - Stickerkoning

Aaargh! Je bent blij met je nieuwe raamstickers en helemaal klaar om jouw ruiten een metamorfose te geven. Gemotiveerd ga je aan de slag, maar na ontelbare keren proberen zijn je stickers nog steeds niet luchtbelvrij. Je bent al bijna zover dat je het opgeeft. Dan is Stickerkoning je redder in nood! In no-time is raamstickers plakken voor jou een fluitje van een cent.

Hoe plak je raamstickers?

1. Check welk soort raamsticker je hebt

Zit de opdruk aan de plakzijde van de sticker? Plak deze dan aan de binnenkant van het raam. Dubbelzijdige raamstickers zijn van beide kanten leesbaar, dus deze kun je zowel op de binnenkant als de buitenkant van het raam plakken. Logisch, zou je denken, maar voor je het weet heb je de sticker fout geplakt en kun je opnieuw beginnen!

2. Maak de ondergrond schoon

Maak de ruit waar je de raamsticker op gaat plakken goed schoon en vetvrij. Let ook op vingerafdrukken, kleine vliegjes of haren van huisdieren, deze blijf je namelijk altijd zien!

3. Pak een niet-watervaste stift

Teken de boven- en zijkant van de sticker (met een waterpas) op de kant van de ruit waar je niet gaat plakken. Zo weet je zeker dat je sticker op de juiste plek komt te zitten.

4. Maak de ruit nat

Gebruik water met een drupje afwasmiddel en spuit de ruit nat met een plantenspuit. Door het gebruik van het afwasmiddel kun je de sticker nog makkelijk verplaatsen als deze al op de ruit zit.

5. Plak de raamsticker

Strijk met een (bank)pasje over de sticker zodat deze zich goed hecht aan de folie. Begin met het loshalen van een klein stukje van de backing en plak dit op de juiste positie. Houd het eventueel met een stukje schilderstape op de juiste plek. Bij grote stickers is het handig dit met twee personen te doen. Trek daarna de rest van de backing voorzichtig verder los en plak beetje bij beetje de sticker verder op de ruit.

6. Veeg overtollig water weg en verwijder markeringen

Je hebt nu nog de kans om de sticker te herpositioneren. Zit de raamsticker op de juiste plek? Veeg dan het overgebleven water weg met een schone droge doek. Verwijder vervolgens de stiftmarkeringen van de buitenkant van het raam.

Makkelijke raamplakkers

Naast onze vinyl raamstickers hebben we bij Stickerkoning ook statische stickers en andere makkelijke plakkers zoals de Yupo Tako sticker in het assortiment. Het voordeel van deze stickers is dat ze werken zonder lijmlaag. Dit maakt het eenvoudiger ze aan te brengen en her te gebruiken. 

Laat jouw raamstickers vandaag nog drukken

Overtuigd dat ook jij raamstickers kunt plakken? Via onze online ontwerpmodule bestel je in een handomdraai prachtige raamstickers in full color met eigen ontwerp. Je hoeft niet te wachten op een offerte, ziet direct wat jouw bestelling kost en wanneer je de bestelde stickers kunt verwachten. Heb je vragen of specifieke wensen? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

Neem contact met ons op